Vorige: Volgende:
Projecten

J. Walter Thompson Amsterdam zet daklozen op straat

Geschreven door J. Walter Thompson Amsterdam op Juni 5 2014 - 1 min. leestijd

J. Walter Thompson Amsterdam lanceerde dit voorjaar een initiatief om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de Belangenbehartiging Amsterdamse Dak- en Thuislozen (BADT).

Geïnspireerd door recente krantenartikelen over het toenemende aantal dak- en thuislozen in de Nederlandse steden, ontstond binnen JWT Amsterdam de vraag hoe deze mensen te helpen. In Nederland tellen we meer dan 15.000 dak- en thuislozen en het aantal stijgt nog steeds elke dag.

Vanuit deze vraag is het initiatief ‘Spaarpop’ ontstaan. Met dit idee wordt er niet alleen aandacht gevraagd voor het probleem, maar wordt er tegelijkertijd op een opzienbarende manier geld ingezameld voor de BADT.

Het concept is simpel: om meer mensen van de straat te halen, zetten we meer daklozen op straat. De uitvoer: etalagepoppen aankleden in afgetrapte, gebruikte kleding en een grote gleuf zagen in hun voorhoofd, zoals je die ook in een spaarpot ziet. Resultaat: een online video waarin etalagepoppen, verspreid door Amsterdam, aangekleed zijn als dakloze met een handgeschreven kartonnen bordje waarop een donatie voor de Belangenbehartiging Amsterdamse Dak- en Thuislozen (BADT) wordt gevraagd.

Het duurde niet langer dan een week om dit project op te zetten en het budget bleef onder de € 100,-. De etalagepoppen waren gedoneerd en de kleding afkomstig van collega’s bij JWT Amsterdam.

Geschreven door
  • J. Walter Thompson Amsterdam

Volgende artikel