Vorige: Volgende:
Crossmedia

Give Holland a Break

KitKat creates the biggest break ever.
Lees meer
Crossmedia

Give Holland a Break

Of hoe breng je alle Nederlanders samen in hun weerzin tegen een irritante alomtegenwoordige BN’er? Een multichannel-campagne om de epische nieuwe KitKat te lanceren. Heel succesvol allemaal. Maar je hoeft ons niet zomaar te geloven.

www.givehollandabreak.com

KitKat wil een nieuw product lanceren: de nieuwe KitKat CHUNKY DOUBLE Caramel. Maar het merk wil ook zijn aanwezigheid in het digitale ecosysteem vergroten. En niet te vergeten, de 56-jarige pay-off ‘Have a break, have a KitKat’ nieuw leven inblazen.

  • KitKat

  • Crossmedia

  • Consumptiegoederen

  • Nov 2014

01.

Idee

De nieuwe KitKat CHUNKY DOUBLE Caramel is de grootste KitKat ooit, en verdiende daarom de grootste break ooit. Een break niet alleen voor één iemand, maar een break voor een heel land. Een break van de meest controversiële Bekende Nederlander van Nederland: Gordon. Ja, KitKat besloot Gordon naar een onbewoond eiland te sturen. Zodat Nederland kon genieten van een fijne Gordonvrije periode.

Dat is nog eens een epic break.

02.

Campagne Fase 1

Allereerst hebben we het nieuwe product aangekondigd, en de big break die eraan kwam. Toen hebben we Nederland uitgenodigd om te helpen het lot van Gordon te bepalen. Elke like, tweet of post op givehollandabreak.com zou onze controversiële BN’er verder weg sturen. En Nederland antwoordde volmondig. Stuur Gordon naar de verste, eenzaamste plek van de wereld: Cayo Paloma.

03.

Campagne Fase 2

Zo gauw Gordon op het eiland aankwam, werd Nederland in een Gordon-vrij paradijs omgetoverd. Alleen de paar mensen die hem (raar genoeg) misten, konden kijken hoe het Gordon verging via een live-stream die we verstopt hadden op de website.

Fase 2 draait erom Gordon onzichtbaar te maken voor de buitenwereld. KitKat krijgt dit voor elkaar door hem op alle mogelijke mediakanalen te blokkeren, waaronder televisie, radio en print. Hij is zelfs niet op Google te vinden en z’n eigen Wikipedia-pagina is onbereikbaar. 

Volgende project