Vorige: Volgende:
Campagne, Technologie

Preservation Robot

Een robot die ervoor zorgt dat inheemse culturen nooit worden vergeten.
Lees meer
Campagne, Technologie

Preservation Robot

Een robot die ervoor zorgt dat inheemse culturen nooit worden vergeten.

  • Jimmy Nelson

  • Campagne, Technologie

  • Fotografie

  • Mrt 2019

Uitdaging

Technologie en het internet hebben ervoor gezorgd dat we steeds meer met elkaar in verbinding staan. Hierdoor zijn we steeds meer op elkaar gaan lijken, een bedreiging voor onze wereldwijde culturele diversiteit. Hoe zorgen we ervoor dat de scheidingslijnen tussen onze uiteenlopende culturen niet worden uitgewist en de inheemse tradities en manieren niet worden vergeten? 

Inspiratie

Elke reis opnieuw is fotograaf Jimmy Nelson getuige van de negatieve invloed van snelle veranderingen op onze planeet. Weten wie we zijn en waar we vandaan komen, wordt steeds belangrijker door de steeds vager wordende grens tussen mens, technologie, heden en verleden. 

Fotograaf Jimmy Nelson gelooft dat leren over de verscheidenheid en rijkdom aan inheemse culturen bijdraagt aan de bescherming hiervan. 

Creatieve Oplossing

The Preservation Robot is de eerste autonome AI-technologie die de homogenisering van de menselijke cultuur aanpakt. De robot, die we losgelaten hebben op het podium van SXSW 2019, heeft maar één doel: ervoor zorgen dat inheemse culturen nooit worden vergeten.


Elke seconde van de dag plaatst het afbeeldingen en informatie van een verscheidenheid aan inheemse volkeren overal op het internet, op sites zoals Tinypic en Reddit. We gebruiken dus online technologie, om offline te behouden wat er nog over is van onze oorspronkelijke culturen.

Inspirerende groei

De afbeeldingen die The Preservation Robot op het web verspreidt, hebben het internet geïnfiltreerd. Van Google tot Flickr, overal zie je foto’s van inheemse volkeren terug. Voorlopig is dit het eigen werk van Jimmy Nelson, maar in de nabije toekomst zullen dit ook afbeeldingen zijn van andere fotografen, via de Jimmy Nelson Foundation, een groep die nieuw talent vindt en ondersteuning biedt voor het fotograferen en documenteren van inheemse culturen.

Volgende project